echt psychosomatische, echt stress, Fysio Echt, Fysio Maasbracht, fysio psychosomatische, Fysio Roermond, fysio stress, Fysiotherapeut Echt, fysiotherapeut maasbracht, fysiotherapeut psychosomatische, fysiotherapeut roermond, fysio Mckenzie, fysiotherapie mckenzie, fysiotherapeut mckenzie, Maasbracht mckenzie, roermond mckenzie, echt mckenzie

Mckenzie Methode

FYSIO plus werkt al geruime tijd met de De McKenzie Methode. Maar wat is dit nu eigenlijk? De McKenzie Methode is een methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Deze methode is ontwikkeld door Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland en wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt. De McKenzie Methode is bekend geworden doordat er uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten (al dan niet met uitstraling in benen of armen) behaald worden. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals bijvoorbeeld de schouder en de heup. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren!

Wat is de Mckenzie Methode?

De McKenzie Methode is een onderzoeks- en behandelmethode die gebruik maakt van specifieke oefeningen, die je ook zelfstandig kunt (blijven) doen. Indien nodig wordt deze methode ondersteund door zogenaamde manuele mobilisatietechnieken. Het is niet dat je door een machine gaat zoals bij een MRI-scan maar een (reeks van) oefening(en) speciaal bedoeld voor je klachten.

Doel van de McKenzie Methode

De Mckenzie Methode is geschikt voor onder andere rugklachten. Rugklachten worden vaak erger wanneer je bepaalde bewegingen maakt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat de pijn uitstraalt naar andere lichaamsdelen. Bij de McKenzie therapie wordt op grond van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de klacht. Deze therapie heeft als doel in het kort: klachten zo snel mogelijk laten verdwijnen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen.

Klachten waar McKenzie therapie kan helpen

McKenzie therapie wordt toegepast voor verschillende klachten waarbij de oorzaak vaak onduidelijk van is. Hierbij kun je denken aan:

  • hoofdpijn
  • klachten na een ongeval
  • langdurige rugklachten
  • pijn in arm of been
  • schouderklachten
  • spit en acute nekklachten
  • uitstralingspijn in arm, been, bil, schoudergebied
  • whiplash

 

Behandeling bij de Mckenzie Methode

Tijdens de Mckenzie Methode gaat onze fysiotherapeut bij jou op zoek naar bewegingen die je klacht verergeren of verminderen. Typisch voor de McKenzie methode zijn handelingen die vaak herhaald worden. Ook gaat onze fysiotherapeut bij jou op zoek naar uitstralende pijn. Deze pijn wordt door middel van actieve bewegingen gecentraliseerd. Dit houdt in dat de pijn in de armen of benen vermindert en de pijn terugtrekt naar bijvoorbeeld de rug. Na een duidelijke diagnose begint de behandeling gericht op je zelfredzaamheid. Je leert met slechts enkele eenvoudig oefeningen je klachten te verbeteren en op deze manier zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast geeft onze fysiotherapeut aandacht aan je houding en bewegingen in het dagelijks leven.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van de McKenzie Institute Benelux

 

Lees meer berichten