Spierpijn of sportblessure? Sportfysiotherapie!

Heeft u spierpijn of heeft u een sportblessure opgelopen? Advies nodig over een goede voorbereiding op een sportevenement? Of wilt u beginnen met sporten, maar weet u niet hoe? De sportfysiotherapeuten van FYSIO plus in Roermond, Maasbracht en Echt ondersteunen u bij het bereiken van uw persoonlijke sportdoelen. U krijgt advies over het voorkomen van sportblessures en indien gewenst stelt de sportfysiotherapeut een aangepast trainingsschema op.

De sportfysiotherapeut weet hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Bij ons wordt u als een sporter behandeld. De training is zowel sportspecifiek als functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Eventueel overlegt de sportfysiotherapeut met uw trainer over een aangepast trainingsschema. Het hoogste doel voor de sportfysiotherapeut is preventie. Heeft u spierpijn of heeft u een sportblessure opgelopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Sportfysiotherapie bij FYSIO plus Roermond, Maasbracht en Echt is geschikt bij:

  • Sportblessures.
  • Spierpijn.
  • Blessurepreventie-advies.
  • Eerste Hulp Bij Sportongevallen (EHBSO).
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.
  • Advies in uw keuze voor een sport.
  • Advies over de beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel.
  • Andere klachten die u belemmeren bij het sporten.
 

Na een screening en/of intake krijgt u een behandelplan en revalidatieschema, afgestemd op uw mogelijkheden en de sport die u beoefent. De therapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure.

Wat gebeurt er tijdens het eerste consult?

Tijdens de screening licht u uw lichamelijke klacht toe. Als u een indicatie voor sportfysiotherapie hebt, krijgt u een intake en lichamelijk onderzoek. We brengen uw klacht en de oorzaak in kaart. Ook kijken we naar klachten die hiermee samenhangen. Op basis hiervan stelt de sportfysiotherapeut een behandelplan op. Tijdens de volgende afspraak start uw behandeling. Soms is het verstandig om uw klachten nog even door de huisarts te laten bekijken. In dat geval neemt de sportfysiotherapeut contact op met uw huisarts.
Als u geen specifieke sportgerelateerde indicatie hebt, kunt u terecht bij onze manueel therapeut of algemene fysiotherapeut.
Heeft u al een verwijzing van uw huisarts of specialist? Er vindt dan geen screening plaats omdat de verwijzend arts dit al gedaan heeft. De werkwijze bij verwijzing is gelijk aan het bovenstaande na de screening.
 
De sportfysiotherapeut stelt, samen met u, een persoonlijk behandelplan op. Uw doelstellingen als (beginnend) sporter staan hier centraal. Denk aan: het verbeteren van lenigheid, kracht of uithoudingsvermogen.