Fysiotherapie

Heeft u moeite met bewegen door pijn in uw gewrichten? Last van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn of spierpijn in Roermond, Maasbracht of Echt? Fysiotherapie heeft een positieve invloed op het functioneren van uw gewrichten, waardoor u beter kunt bewegen. De effecten zijn vaak direct na behandeling merkbaar. 

Bij klachten aan het steun- of bewegingsapparaat (door een onderliggende aandoening), zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten of spierpijn kunt u fysiotherapie krijgen. 

Wat is fysiotherapie?

Bij fysiotherapie staat het herstel van functie en vaardigheden, zoals lopen, eten en aankleden voorop. Dit kunt u bereiken door samen met uw fysiotherapeut oefeningen te doen, de zogeheten oefentherapie. Hij kan ook aanvullende technieken toepassen om uw houding en beweeglijkheid te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn massage of specifieke mobiliserende technieken, zodat u zich gemakkelijk kunt bewegen. Daarnaast kan een fysiotherapeut advies geven over het gebruik van hulpmiddelen.

Doorverwijzing fysiotherapie

Indien de algemeen fysiotherapeut onvoldoende resultaat boekt en/of niet een juiste diagnose kan stellen, kan intern worden doorverwezen naar een gespecialiseerd fysiotherapeut. Ook zonder verwijskaart van de huisarts of specialist kunt u bij de fysiotherapeut terecht voor onderzoek en behandeling. Indien er een verwijzing  van de behandeld arts is, kan ook behandeling aan huis plaatsvinden.

Voor wie is fysiotherapie bedoeld?

Voorbeelden van klachten die door een fysiotherapeut behandeld kunnen worden:

  • Hoofdpijn en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nekpijn en schouderklachten met uitstraling naar uw armen.
  • Lage rugpijn, eventueel met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugpijn, eventueel in combinatie met rib- en borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten.
  • Klachten aan uw heup.

Werkwijze

De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de fysiotherapeut vragen over uw klachten. Hoe zijn ze ontstaan en wanneer nemen ze toe of juist af? Tijdens het lichamelijk onderzoek brengt hij de oorzaak van uw klachten in kaart. Dit doet hij door uw houding en beweging te beoordelen en uw gewricht(en) te onderzoeken. Na de eerste afspraak krijgt u meteen duidelijkheid over opties en vervolgstappen.