Wordt uw knieklachten de baas met fysiotherapie!

De knie is een complex gewricht dat we allemaal dagelijks gebruiken en belasten. Als u knieklachten ervaart, wordt een normale wandeling al een uitdaging. Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen. Met behulp van fysiotherapie bij FYSIO plus kunt u uw klachten snel de baas worden. Afhankelijk van de oorzaak van uw knieklachten, wordt het meest effectieve behandeltraject voor u opgesteld.

“De behandeling van knieklachten vraagt een goede diagnose en een gerichte aanpak”

Wat houdt de behandeling van knieklachten in bij FYSIO plus?

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut zal een diagnose stellen en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen. Oefentherapie is een behandeling die we bij FYSIO plus veel gebruiken. Hierbij worden specifieke oefeningen uitgevoerd om de spieren rondom de knie te versterken en de beweeglijkheid te verbeteren. Hierdoor kan de knie beter ondersteund worden en wordt de belasting op de gewrichten verminderd.  Daarnaast kan manuele therapie gebruikt worden om de beweeglijkheid van de knie te verbeteren en pijn te verminderen.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van knieklachten?

Knieklachten hebben verschillende oorzaken. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken bij knieklachten:

Wanneer de knie herhaaldelijk wordt belast door bijvoorbeeld sporten of langdurig staan kan dit leiden tot knieklachten. Dit kan resulteren in pijnklachten door irritatie of ontstekingen. 

Een verstuiking of verrekking kan optreden als gevolg van een ongeval of sportblessure. Hierbij wordt de knieband of spier uitgerekt of zelfs gescheurd, wat kan leiden tot zwelling, pijn en beperkte beweging. 

Beschadigde meniscus: De meniscus is een stukje kraakbeen dat zich tussen de botten van de knie bevindt en fungeert als schokdemper. Als de meniscus scheurt, kan dit leiden tot pijn, zwelling en beperking van de beweging van de knie.

Het kraakbeen in de knie kan beschadigd raken door overbelasting, ongevallen of slijtage. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en stijfheid van de knie.

Artrose is een ontsteking van de gewrichten en kan leiden tot pijn, stijfheid en zwelling van de knie. 

Na een operatie kunnen er restklachten aanwezig zijn, vaak is er een beperkte beweeglijkheid, verminderde spierkracht en een beperkte functie in het dagelijks leven en/of sporten.

Wat is excentrische training?

Bij specifieke aandoeningen, zoals een gescheurde meniscus of kraakbeenbeschadiging, kan ook excentrische training worden toegepast. Dit is een specifieke trainingsmethode waarbij de spieren rondom de knie worden getraind terwijl de knie in een specifieke positie wordt gehouden, om zo de belasting op het aangedane weefsel te verminderen.

Een afspraak maken of meer informatie?

Heeft u nog vragen over uw knieklachten of wilt u graag een afspraak inplannen bij één van onze therapeuten? Dan kunt u ons bellen op 0475 – 463 284 of een mail sturen naar info@fysioplus.net. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. U vindt onze fysiotherapiepraktijken in Roermond, Maasbracht en Echt.