fysio Maasbracht, fysiotherapie Maasbracht, fysiotherapeut Maasbracht, fysio roermond, fysiotherapie roermond, fysiotherapeut roermond, fysio echt, fysiotherapie echt, fysiotherapeut echt, fysio winter, fysiotherapie winter, fysiotherapeut winter, Maasbracht winter, roermond winter, echt winter,

Winter en bewegen

De winter lijkt geen geschikte periode om te gaan sporten: buiten is het koud en donker, terwijl binnen er een zachte bank en een warmte plaid op je liggen te wachten. (Buiten) Sporten in de winter voelt dan soms ook minder aantrekkelijk… Je bent waarschijnlijk meer bezig hoe koud het buiten aanvoelt en welke kleding je aan moet trekken om het warm te houden. Dit werkt niet heel erg bevorderlijk voor je sportmotivatie. Echter de winter heeft juist allerlei eigenschappen die bewegen en sporten aantrekkelijk maken. Wij delen deze graag met jou

In de winter is gezelligheid belangrijk

Omdat het kouder wordt zoeken mensen elkaar vaker op en hebben vaker behoefte aan sociaal contact. Het is namelijk de tijd van gezelligheid, spelletjes, gourmetten en wat vaker de familie zien. Juist door al deze gezelligheid denk je nog minder tijd te hebben voor bewegen en sporten. Maar met zoveel mensen is het juist makkelijker om te gaan sporten als men elkaar zo ver krijgt. Want het is zo dat men sneller gaat bewegen met een stok achter de deur of een trainingspartner. Je hoeft niet per se naar buiten te gaan, je kunt ook prima thuis workouts doen, door actieve spellen te bedenken zoals: sneeuwballengevecht, schaatsen (kan ook op kunstijs), danswedstrijd, Twister.

Je koelt sneller af in de winter

Een koele omgevingstemperatuur zorgt ervoor dat je lichaam tijdens inspanning minder hard hoeft te werken om voldoende af te koelen. Dit kost juist meer energie als het warmer is. Ook krijg je het koel als je ademhaalt, omdat de lucht ook kouder is. Waar je in de zomer meer energie hebt om door te gaan en sneller vermoeid bent, is dit in de winter veel minder vaak het geval. De koudere winterdagen zijn zeer geschikt om te gaan wandelen, hardlopen en noem maar op! Voor je lichaam moet kou geen drempel zijn om langere afstanden af te leggen maar juist een voordeel. Je moet wel oppassen voor onderkoeling. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over het effect van kou op je lichaam.

Licht is overal, ook in de winter

Mensen krijgen sneller last van een dipje door het gebrek aan lichturen maar wat als je dit eens omdraait? Probeer te letten op het licht dat er wel is. Het is erg gezellig en romantisch om binnen kaarsjes aan te steken of om de vuurkorf aan te steken. Andere mensen denken net zo. Kijk als je naar buiten gaat om te bewegen eens naar alle lichtjes die je overal ziet. Zo verdring je de duisternis en haal je het gezellige wintergevoel naar boven. Let er wel op dat je zelf genoeg opvalt in het donker met behulp van reflecterende strepen, een lampje of iets anders wat licht geeft of reflecteert. 

Lees meer berichten