Heeft u last van schouderklachten?

Heeft u moeite met het tillen van een boodschappentas of het kammen van uw haren? Kunt u door schouderklachten niet meer sporten of ligt u ‘s nachts wakker van de pijn? Schouderpijn kan uw dagelijks leven flink beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat u een gespecialiseerde fysiotherapeut naar uw klacht laat kijken. Onze fysiotherapeuten van FYSIO plus in Roermond, Maasbracht en Echt helpen u snel weer op weg naar herstel.

“De behandeling van schouderklachten vraagt een goede diagnose en een gerichte aanpak”

Oorzaken van schouderklachten

De schouder is een complex gewricht: het gewricht kan als enige in ons lichaam een draaiing van 360 graden maken, maar is daardoor ook blessuregevoelig. De meest voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn:

 • Overbelasting
 • Slijmbeursontsteking
 • Schouder uit de kom (luxatie)
 • Schouderinstabiliteit
 • Frozen shoulder
 • Artrose in het schoudergewricht
 • Trauma door valpartij/blessure
 • Stress en gespannen spieren

Behandeling van uw schouderklachten bij FYSIO plus

Onze fysiotherapeuten helpen u graag bij de aanpak van uw schouderklachten. Tijdens een intakegesprek bespreekt onze fysiotherapeut uw klachten, belemmeringen en gaat u samen op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Het gesprek wordt aangevuld met een fysiek onderzoek, waarbij onze fysiotherapeut de beweeglijkheid van uw arm vaststelt. Als over de oorzaak van uw klachten wordt getwijfeld, vullen we het onderzoek aan met echografie. Dit geeft ons de mogelijkheid om de banden, spieren en pezen in uw schoudergewricht te bekijken en zo de exacte plaats van de blessure te bepalen.

Schouderklachten kunnen op diverse manieren behandeld worden. Zo kunnen we fysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie inzetten. Dry needling en shockwave therapie kunnen een goede aanvulling bieden op deze behandelingen. Uw fysiotherapeut stemt altijd samen met u een behandelplan af, wat aangepast wordt op uw klachten en behoeften. Bij regelmatig terugkerende klachten kan uw fysiotherapeut u tevens adviseren in het voorkomen van schouderklachten in de toekomst.

Symptomen van schouderklachten

Schouderklachten kunnen zich op diverse manieren uiten. 

 • Pijn rondom het schoudergewricht
 • De beweeglijkheid van uw arm wordt beperkt door de schouder
 • De pijn straalt uit naar uw schouderbladen, nek, bovenarm, oksel, borstkas of zelfs naar uw vingers.

Een afspraak maken of meer informatie?

Heeft u nog vragen over uw schouderklachten of wilt u graag een afspraak inplannen bij één van onze therapeuten? Dan kunt u ons bellen op 0475 – 463 284 of een mail sturen naar info@fysioplus.net. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. U vindt onze fysiotherapiepraktijken in Roermond, Maasbracht en Echt.