Heeft u last van voet- of enkelklachten?

Voet- en enkelklachten kunnen u heel erg hinderen in uw mobiliteit. U wilt het liefst er zo snel mogelijk vanaf. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van FYSIO plus kunnen u helpen naar een spoedig herstel. Zij gaan eerst met u op zoek naar de oorzaak om vervolgens een goed behandeltraject met u af te stemmen.

De oorzaken van voet- en enkelklachten

Een van de meest voorkomende oorzaken van voet- en enkelklachten is een blessure. Dit kan variëren van een verstuikte enkel tot een gebroken voet. Vooral sporters die intensieve sporten beoefenen zoals voetbal, basketbal en hardlopen, zijn vaak gevoelig voor voet- en enkelblessures. Een andere oorzaak van voet- en enkelklachten is overbelasting door langdurig staan of lopen, wat vaak voorkomt bij mensen in de horeca of de zorg. Daarnaast kunnen overgewicht, verkeerde schoenen, reuma of aangeboren afwijkingen ook leiden tot voet- en enkelklachten.

Symptomen van voet- en enkelklachten

De symptomen van deze klachten kunnen variëren van milde pijn tot ernstige zwellingen en beperkte bewegingsvrijheid. Andere symptomen zijn gevoelloosheid, tintelingen, een brandend gevoel en vermoeidheid van de voeten. Bij enkelblessures kan er sprake zijn van pijn, zwelling, instabiliteit of een knappend geluid bij bewegen. Bij reuma en artrose kunnen er naast pijn en zwelling ook stijfheid en verminderde beweeglijkheid optreden.

Hoe kunt u voet- en enkelklachten voorkomen?

Het is belangrijk om goede schoenen te dragen die goed passen en voldoende steun bieden. Het dragen van hoge hakken kan uiteindelijk leiden tot bepaalde voet- en enkelklachten, dus het is belangrijk om het gebruik hiervan te beperken. Het is ook belangrijk om regelmatig te bewegen en uw gewicht onder controle te houden. Door regelmatige lichaamsbeweging kunt u uw spieren versterken en voldoende mobiliteit behouden in het gewricht. Stabiliteit actief en passief is ook belangrijk. Verder zal het natuurlijk uw algehele gezondheid verbeteren.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij voet- & enkelklachten?

Onze fysiotherapeuten kunnen helpen om de oorzaak van uw klachten vast te stellen en samen met u een behandelplan op te stellen. Vaak wordt er gebruikgemaakt van oefentherapie om de klachten te verminderen.

Wilt u meer informatie over de behandeling van voet- en enkelklachten?

Heeft u nog vragen over uw voet- en enkelklachten of wilt u graag een afspraak inplannen bij één van onze therapeuten? Dan kunt u ons bellen op 0475 – 463 284 of een mail sturen naar info@fysioplus.net. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. U vindt onze fysiotherapiepraktijken in Roermond, Maasbracht en Echt.