Schroth therapie

Driedimensionale Scoliose Therapie. Sinds februari 2015 is Yvonne Nooy geregistreerd Schroth- therapeut binnen het team van FYSIO plus. Zij screent, onderzoekt en behandelt kinderen / jeugdigen en volwassenen met een scoliose volgens deze methode. Andere wervelkolomdeformiteiten, zoals een hyperkyfose kunnen ook met deze methode behandeld worden.

Deze therapie werd in 1920 ontwikkeld door Katharina Schroth en wordt sindsdien succesvol in vele therapiecentra in Duitsland toegepast. Het zijn specifieke oefeningen die zorgen voor een driedimensionale correctie van de wervelkolom in een typische uitgangspositie in combinatie met adembewegingen en mobilisatiehandgrepen. De oefeningen worden toegespitst op de individuele patiënt en samengevoegd in een huiswerkprogramma.

De behandeling

Kinderen, jeugdigen en volwassenen met een afwijking aan hun houding of wervelkolom kunnen zowel met als zonder een verwijzing van een huisarts of specialist een telefonische afspraak maken met onze gespecialiseerde therapeut Yvonne Nooy.

Deze fysiotherapeuten kunnen u helpen