Schroth Therapie

Driedimensionale Scoliose Therapie: Schroth-therapie Sinds februari 2015 is Yvonne Nooy geregistreerd Schroth- therapeut binnen het team van FYSIO plus. Zij screent, onderzoekt en behandelt kinderen / jeugdigen en volwassenen met een scoliose volgens de methode Schroth. Andere wervelkolomdeformiteiten, zoals een hyperkyfose kunnen ook met deze methode behandeld worden.

Wat is Schroth-therapie?
De Schroth-therapie werd in 1920 ontwikkeld door Katharina Schroth en wordt sindsdien succesvol in vele therapie- centra in Duitsland toegepast. Het zijn specifieke oefeningen die zorgen voor een driedimensionale correctie van de wervelkolom in een typische uitgangspositie in combinatie met adembewegingen en mobilisatiehandgrepen. De oefeningen worden toegespitst op de individuele patiënt en samengevoegd in een huiswerkprogramma voor thuis.

De behandeling

Kinderen, jeugdigen en volwassenen met een afwijking aan hun houding  of wervelkolom kunnen zowel met als zonder een verwijzing van een huisarts  of specialist een telefonische afspraak maken met Schroth- therapeut Yvonne Nooy.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak