fysio Maasbracht, fysio echt, fysio roermond, fysiotherapie Maasbracht, fysiotherapie echt, fysiotherapie roermond, fysio rug, fysiotherapie rug, roermond rug, Maasbracht rug, echt rug, fysio klachten, fysiotherapie klachten, echt klachten, roermond klachten, Maasbracht klachten

Verdienmodel op rugklachten

Op NOS.nl zagen we een interessant artikel over alle ‘wondermiddelen’ die online worden geadviseerd aan mensen met lage rugklachten. Op Google en via Facebook worden heel vaak hapklare oplossingen geboden die vaak lang niet zo effectief zijn als de aanbieder jou wilt laten geloven.  

Rugpijn is één van de meest voorkomende klachten van het lichaam. Alleen al in Nederland hebben miljoenen mensen last van rug- of nekklachten. Ruim twee miljoen mensen gaan met deze klachten naar de huisarts en rond de anderhalf miljoen mensen gaan met dezelfde klachten naar de fysiotherapeut. Dit aantal neemt jaarlijks alleen nog maar meer toe. Het is dus een hele grote groep mensen die zoeken naar een oplossing, waar veel productaanbieders hopen geld aan te verdienen. Dit is ook de reden dat online allerlei oplossingen worden aangeboden, met de belofte de klachten te verhelpen. Dit is echter meestal een loze belofte.

Hapklare oplossing, lang niet zo effectief als je denkt

Waar de medische wetenschap in het duister tast, verkopen bedrijven hulpmiddelen die beloven jouw houding te verbeteren en jouw pijn te verminderen. Zo bestaat een brace die zou leiden tot een betere houding. Bedrijven die dit soort producten maken, kijken naar veelvoorkomende klachten en bedenken daar een product bij. Wij als fysiotherapeuten vinden het kwalijk dat producten worden aangeboden als oplossing zonder dat het bewezen effectief is.

Wij waarschuwen jou dan ook om hier extra alert op te zijn! Met halfbakken logica worden mensen aangesproken op hun klachten. 

Zoeken op Google

Weet je niet wat je met rugklachten aan moet? Veel mensen gebruiken Google als een medische naslag bron. De online zoekmachine wordt veel toegepast om voor jezelf op een rijtje te krijgen wat de oorzaak kan zijn van de klachten. Je kunt dit wel doen, maar kijk dan goed hoe betrouwbaar de sites zijn waar je de informatie vandaan haalt. Veel aanbieders zijn er op uit om je angstig te maken over je aandoening, daarnaast krijg je vaak meer ernstige aandoeningen te zien dan waar je zelf last van hebt als je zoekt op de symptomen. Dit komt door de volgende redenen:

  • Google noemt heel veel verschillende oorzaken, van nietszeggend tot ernstig. Bij het zien van de ernstige klachten kun je zich je zorgen maken.
  • Vaak zitten er horrorverhalen tussen, want de mens houdt immers van sensatie. Zelfs bij de meest onschuldige aandoeningen wordt wel eens over kanker gesproken. 
  • Google biedt geen oplossingen, of de oplossingen zijn zo vaag dat je niet weet waar je moet beginnen.

Wat moet je dan wel doen?

Aan het begin van het artikel spraken we over de anderhalf miljoen mensen die voor lage rugklachten naar de fysiotherapeut gaan. Dit is niet voor niets! Het klinkt misschien logisch, maar net als NOS.nl, raden wij dit vanzelfsprekend ook aan. Verbetering van rugklachten is een proces, niet iets wat over het algemeen in één keer verholpen kan worden door een ‘wondermiddel’. Wij gaan met jou in gesprek over het soort klachten en de bijpassende behandeling.

Meer weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en maak een afspraak! 

Lees het hele artikel op:

https://nos.nl/artikel/2297967-rugpijn-als-verdienmodel-miljoenen-patienten-doelwit-op-social-media.html

Lees meer berichten