fysio Maasbracht, fysio echt, fysio roermond, fysiotherapie Maasbracht, fysiotherapie echt, fysiotherapie roermond, specialisme Maasbracht, specialisme echt, specialisme roermond

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor jou betekenen?

Wij merken binnen de praktijk dat onze cliënten, maar ook verwijzers en andere samenwerkingspartijen het soms lastig vinden om een goed beeld te krijgen wat een fysiotherapeut nu eigenlijk allemaal kan/doet en voor welke aandoeningen je wel en niet terecht kunt bij een fysiotherapeut. Wij begrijpen dat als geen ander! Er is namelijk geen ander beroepenveld waar zoveel specialisaties mogelijk zijn als binnen de fysiotherapie. In deze blog geven wij daarom meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen FYSIO plus welke specialisaties wij allemaal bieden en voor welke aandoening je bij welke gespecialiseerde fysiotherapeut terecht kunt.  

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Alle fysiotherapeuten bij FYSIO plus zijn hoog opgeleide gezondheidswerkers. Onze fysiotherapeuten helpen mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure, een operatie of een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen.

Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze criteria voldoet dan is een fysiotherapeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wil je weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

De rol van een fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is zeer gevarieerd. De fysiotherapeut kan de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen. Afhankelijk van de aandoening en de ernst van de aandoening, wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt.

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Naast de algemene fysiotherapie zijn er ook specifieke soorten fysiotherapie die wij binnen onze organisatie hebben, ondere andere:

  • Kinderfysiotherapie. FYSIO plus heeft al jaren ervaring met kinderfysiotherapie. Onder andere de kleinste voetjes, ruggetjes, beentjes en nekjes hebben we met de grootste zorg weer beweeglijk(er) gemaakt.
  • Echografie. De fysiotherapeut maakt een echo van het lichaamsgebied waarin u klachten ervaart. Het is vergelijkbaar met een echo tijdens de zwangerschap.
  • Shockwave therapie.  Last van chronische pijnklachten zoals nekpijn, rugpijn of schouderpijn? Met radiale en gefocusseerde shockwave therapie behandelen we de oorsprong van uw pijn, zonder medicatie of chirurgie.
  • Schroth therapie. Dit zijn specifieke oefeningen die zorgen voor een driedimensionale correctie van de wervelkolom in een typische uitgangspositie in combinatie met adembewegingen en mobilisatiehandgrepen.

Om als gespecialiseerde fysiotherapeut aan de slag te gaan, dient een fysiotherapeut een aanvullende opleiding te volgen. Dit zijn veelal masteropleidingen. 

Bekijk het gehele aanbod op: https://www.fysioplus.net/specialisaties/

Lees meer berichten