Welke voordelen biedt medical taping bij hooikoorts?

Jeukende ogen, niezen, loopneus en benauwdheid. Voor degenen die last hebben van hooikoorts kan het voorjaar en de zomer een uitdagende periode zijn. Ongeveer 20 procent van de Nederlanders heeft last van hooikoorts, u bent dus niet alleen. Er komen steeds meer oplossingen om deze klachten te verminderen zodat u zonder zorgen uw huis kunt verlaten, de buitenlucht in. Medical taping bij hooikoorts is een behandeling die steeds vaker als alternatief wordt gebruikt. Wij zijn voor u op zoek gegaan naar de voordelen van deze behandeling.

 

Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen of bomen (ook wel pollen genoemd). Deze zweven in de lucht gedurende de lente en zomer, en kunnen zorgen voor een allergische reactie. Hooikoorts is erg vervelend en kan zorgen voor verschillende klachten. Ieder persoon ervaart deze klachten op een eigen manier. De meest voorkomende klachten van hooikoorts hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Niezen
  • Tranende en jeukende ogen
  • Vermoeidheid
  • Kriebelhoest
  • Astmaklachten (benauwdheid, piepen of hoesten)
  • Een jeukende neus/verkouden
  • Koortsig gevoel

 

Wat is medical taping?

Medical taping is gericht op het verlichten van uw hooikoorts klachten. We brengen tape aan op uw rug, schouders en borst om de ademhalingsspieren te stimuleren en de lymfecirculatie te bevorderen. Door de elasticiteit van de tape ontstaat er een liftend effect op de huid, wat kan helpen om de luchtwegen te openen. De tape geeft een prikkeling aan de huid, waardoor ook uw zenuwen geprikkeld worden. Deze prikkels geven een kalmerende werking op uw afweersysteem, wat de hooikoortsklachten vermindert.

 

Wat zijn de voordelen van medical taping bij hooikoorts?

Medical taping bij hooikoorts kan verschillende voordelen bieden die kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit. De belangrijkste voordelen zijn:

  1. Verlichting van de symptomen: medical taping kan helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Door de tape op specifieke gebieden aan te brengen, kunnen symptomen als niezen, jeukende ogen, loopneus en benauwdheid worden verminderd.

  2. Medicatievrije aanpak: veel behandelingen voor hooikoorts bevatten medicatie, die bijwerkingen kunnen hebben. Medical taping biedt een mooie oplossing voor mensen die liever natuurlijke behandelopties willen of die moeite hebben met het verdragen van bepaalde medicijnen.

  3. Verbetering van de levenskwaliteit: hooikoorts kan een grote invloed hebben op de levenskwaliteit, vooral tijdens het hoogseizoen van allergieën. De symptomen kunnen je belemmeren in je dagelijkse bezigheden en de mogelijkheid om buitenactiviteiten te doen. Medical taping kan mensen helpen om weer actief deel te nemen aan hun dagelijkse activiteiten en te genieten van buitenactiviteiten zonder overmatig ongemak. 

 

Wilt u meer informatie over medical taping of een afspraak maken?

Medical taping kan uw hooikoortsklachten verminderen en uw levenskwaliteit verbeteren. Bent u benieuwd geworden? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u het contactformulier invullen, ons bellen op het telefoonnummer 0475 – 463284 of mailen naar info@fysioplus.net.

Lees meer berichten