Cool 2B Fit

Fit worden en afvallen op een ‘coole’ manier

Wat is Cool 2B Fit?

Cool 2B Fit is een sportief programma voor kinderen van 8 – 13 jaar met overgewicht. De kinderen kunnen samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur, verandering brengen in hun leefpatroon. Tijdens het programma sporten de kinderen intensief, waarbij er een leuk en afwisselend programma aangeboden wordt met verschillende sporten en plezier in bewegen voorop staat. Tevens zijn er ouder- en kindbijeenkomsten waar groepsvoorlichting en adviezen worden gegeven. Na de intensieve periode van een half jaar worden de deelnemers nog een jaar lang begeleid om de veranderde leefstijl op langere termijn te leren volhouden.

Waarom Cool 2B Fit?

Soms worden kinderen net iets sneller zwaar dan ze lang worden. Dat sluipt er vaak ongemerkt in. Bij Cool 2B Fit leert het hele gezin hoe je een beetje gezonder kunt gaan leven, zodat het makkelijker is om slank te worden of te blijven. De kinderen leren ook dat bewegen leuk kan zijn. De hele groep heeft overgewicht, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen.

Werkt Cool 2B Fit?

Ja! De conditie van de kinderen verbetert zeer goed. Ze vinden het bij de sportclub nu veel leuker, omdat ze beter meekomen en het goed kunnen volhouden. Ook staan ze veel steviger in hun schoenen. Alle kinderen vinden het heel leuk om te doen, en ook de ouders hebben samen veel geleerd. In sommige gevallen zijn zelfs hele gezinnen afgevallen! De winkel voor grote maten is helaas een paar klanten kwijtgeraakt.

Wie kan er bij Cool 2B Fit?

Kinderen van 8 – 13 jaar met overgewicht kunnen zich aanmelden. Het kind en zijn/haar ouders moeten goed gemotiveerd zijn en het echt willen. Gezondheid is belangrijk voor het hele gezin, en je kunt alleen gezonder gaan leven als het hele gezin meedoet en helpt.

Waar kan ik terecht?

In september 2018 start Cool 2B Fit in Maasbracht onder leiding van kinderfysiotherapeuten van FYSIO plus, diëtiste Marlie Houben, psychologenpraktijk Pilafortis en SV Atalanta.  

Wat kost het?

Het programma wordt door de meeste zorgverzekeraars grotendeels vergoed.

Wil je meedoen of meer informatie?

Stuur een mail naar marielle@fysioplus.net of kijk op www.cool2bfit.nl.

Lees meer berichten