Mike Braunbach

Functie

Fysiotherapeut
BIG nummer: 79051526304

Specialisaties

  • Dry Needling
  • Echografie
  • Fysiotherapie
  • McKenzie
  • Shockwave Therapie
  • Sportfysiotherapie

Over mij

Ik ben geboren en opgegroeid  in St. Odilienberg. In 1999 heb ik de opleiding Fysiotherapie aan Fontys Hogeschool te Eindhoven voltooid. Ik heb daarna in Nederland, Duitsland en Engeland gewerkt. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij FYSIO plus.

Inmiddels heb ik diverse aanvullende opleidingen gedaan:
– Sportfysiotherapie  bij de International Academy for Sportscience
– Voedingscursus.
– Revalidatie bij Rugklachten
– McKenzie therapie (rugklachten)
– Echografie
– Shockwave
– Dry Needling

Mijn interesse gaat uit uit naar patiënten met sportgerelateerde klachten en rug -en nekklachten. Door de combinatie echografie, shockwave therapie en dry needling  kunnen we gericht klachten aanpakken zoals bv. calcificaties in de schouder, hielspoor, tenniselleboog en chronische achillespeesklachten.

Door de opleiding Sportfysiotherapie vind ik het erg leuk om patiënten te helpen door middel van training hun belastbaarheid omhoog te brengen. Mijn speciale interesse gaat uit naar knieklachten. Het revalideren na een operatie van bijvoorbeeld een voorste kruisband of meniscus.

McKenzie therapie is erg succesvol gebleken bij het aanpakken van rugklachten.  Tevens vind ik het interessant om patiënten daarna verder te helpen met specifieke training om de belastbaarheid verder op te bouwen.

Ik werk met veel plezier samen met ons team van FYSIO plus. Er heerst een prettige collegiale sfeer en een groot voordeel is dat ons team zoveel verschillende specialisaties heeft.