De McKenzie

Heb jij, net als 80% van de Nederlanders, regelmatig rugpijn of nekpijn zonder duidelijke oorzaak? Dan is McKenzie mogelijk iets voor jou. Deze therapie focust zich op de symptomen. Op basis van de klachten stelt de McKenzie-therapeut een persoonlijk oefenprogramma voor u vast dat bestaat uit unieke sets bewegingen.

Onderdeel van uw leefstijl
De oefeningen integreert u zoveel mogelijk in uw leefstijl. Na een aantal behandeling door de McKenzie-therapeut nemen uw klachten af of zijn ze zelfs verdwenen. Het is daarbij wel belangrijk dat u thuis regelmatig oefent. Indien uw klachten later terugkeren, kunt u de oefeningen weer opnieuw doen.

Waar en wanneer doe ik de oefeningen?
De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk toepasbaar. Denk aan rekoefeningen achter het bureau, nekbewegingen die u zelfs achter het stuur van de auto kunt doen en armbewegingen die u in één moeite voor de tv doet. Door te oefenen neemt de kans op herhaling van de klacht af. Het neemt daarnaast weinig tijd in beslag: een paar keer per dag vijf minuten is al voldoende. U hoeft er dus niet speciaal tijd voor uit te trekken, het kan altijd wel tussendoor.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak