Nu bij FYSIO plus: de bewegingsanalyse

Ik ben Eric Thissen en sinds 2011 ben ik werkzaam bij FYSIO Plus. Nadat ik verschillende cursussen en opleidingen had gedaan gericht op centraal neurologische aandoeningen en COPD ben ik in 2012 gestart met de opleiding Physical Rehabilitation Training aan de International Academy for Sportscience waarvoor ik in 2014 mijn diploma heb ontvangen. Hierna ben ik mij verder gaan specialiseren en heb ik bij het KNGF de opleiding tot hardloopanalist en blessurepreventieve hardlooptechniek gedaan in 2017. Nog zeer recent in 2018, heb ik een masterclass van dr. Christian Barton, de goeroe op het gebied van hardloopblessures, gevolgd.  Mijn interesse is dus steeds meer naar de sport en in het bijzonder hardlopen gegaan. Vandaar ook dat wij bij FYSIO plus de bewegingsanalyse willen toevoegen aan de mogelijke interventies. Maar wat is dan een bewegingsanalyse en wat heeft u eraan? Die vragen gaan wij proberen te beantwoorden.

 

Voor wie is de bewegingsanalyse?

  • Voor alle sporters in combinatie met hardlopen, zoals hardlopen, bootcamp, voetbal etc.
  • Wanneer u hardloopblessures wilt voorkomen.
  • Als u blessures hebt die niet over gaan of door het hardlopen steeds terugkomen.
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten.
  • Als u harder of efficiënter wilt lopen.
  • Als u een goede basis wilt waarop u zelf verder kunt werken.
  • Voor iedereen die advies wilt in de keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak en schoeisel.
  • Voor sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.

 

Wat kunt u verwachten van de analyse?

  • Indien u een blessure heeft, wordt er eerst gestart met een vraaggesprek en zal er onderzoek worden gedaan naar de locatie en de mogelijke aard van het letsel.
  • Aansluitend gaat u hardlopen op de loopband.
  • Tijdens het hardlopen wordt er een opname van uw hardlooppatroon gemaakt. Er wordt niet alleen gekeken naar de voeten of de benen, maar uw hele lichaam wordt in beeld gebracht omdat ook de rug, armzwaai en hoofdpositie mee kunnen spelen in de blessure.
  • Daarna worden de opnames frame voor frame samen met u bekeken op de computer in specifieke software. Hierbij wordt o.a. gekeken naar uw kniepositie, landingspunt, romphouding, armzwaai en afzettiming.
  • Tijdens de analyse krijgt u direct tips, adviezen en eventueel oefeningen die u kunt toepassen tijdens het hardlopen.
  • Hier volgen enkele foto’s van hoeken die worden gemeten:

Roermond, Maasbracht, Echt, Fysio Roermond, Fysio Maasbracht, Fysio Echt, Fysiotherapie Roermond, Fysiotherapie Maasbracht, Fysiotherapie Echt, Fysiopraktijk, Fysiopraktijk Roermond, Fysiopraktijk Maasbracht, Fysiopraktijk Echt, Fysio praktijk, Fysio praktijk Roermond, Fysio praktijk Maasbracht, Fysio praktijk Echt, Fysiotherapeut, Fysiotherapeut Roermond, Fysiotherapeut Maasbracht, Fysiotherapeut Echt, Fysiotherapeuten, Fysiotherapeuten Roermond, Fysiotherapeuten Maasbracht, Fysiotherapeuten Echt, Blessure, Blessure Roermond, Blessure Maasbracht, Blessure Echt, Blessures, Blessures Roermond, Blessures Maasbracht, Blessures Echt,  bewegingsanalyse, bewegingsanalyse Roermond, bewegingsanalyse Maasbracht, bewegingsanalyse Echt, sportblessure, sportblessure roermond, sportblessure maasbracht, sportblessure echt, hardlopen, hardlopen roermond, hardlopen maasbracht, hardlopen echt, bewegen, bewegen roermond, bewegen maasbracht, bewegen echt,

  • Er worden zowel opnames gemaakt bij rennen met blote voeten als met hardloopschoenen, dit om de invloed van de hardloopschoenen op het hardlopen te kunnen beoordelen

Heeft u vragen over de bewegingsanalyse neem dan contact op met FYSIO plus en vraag naar Eric Thissen, specialist bewegingsanalyses en sportblessures.

Recommended Posts